ENERJİ

ÇALIŞMA ALANLARIMIZ ŞUNLARDIR ;

  1. Güneş Enerjisi Üretimi
  2. Güneş Enerji Sistemi Kurulumu
  3. Güneş Enerjisi Satışı

 

Güneş enerjisinin faydaları arasında söylenmesi gereken ilk şey bu enerji türünün hiçbir zaman bitmeyecek olmasıdır. Günümüzde kullanılan doğalgaz, petrol gibi enerji türleri ilerleyen zamanlarda tükenebilir. Fakat güneş enerjisinin tükenmesi gibi bir durum yoktur. Sınırsız enerji, ortak enerji kaynağı, temiz enerji, depolaması kolay ve oldukça maliyeti düşük bir sistem olduğundan günümüzde tercih edilen bir sistem olmuştur. Ayrıca atmosfere zehirli gazlar vermeyerek çevreci bir kurulum olmuştur. Enerji kaynaklarının önemi gün geçtikçe önem kazanmıştır. Bu önem daha çok artmaktadır. Geliştirilen teknolojiler güneş enerjisine bağlı yapılmaktadır.

 

Güneş enerji sistemlerinden yararlanarak alt yapı maliyeti de düşmektedir. Ucuz yollu yatırım maliyeti ve yüksek verimi ile kısa zamanda en çok tercih edilen enerji kaynağı olmuştur. Güneş enerji sistemi çevreye duyarlılığı ile dikkat ve ilgi çekmektedir. Türkiye’de güneş enerjisinden yararlanma geliştikçe çevreci ve ekonomik bir kaynak elde etmiş olursunuz. Güneş enerjisi kullanım alanları oldukça geliştirilmiştir.

 

Güneş enerjisi sistemlerini yaygınlaştırmak amaçlanmıştır. Bu sebeple güneş enerjisi ile çalışan araçlar ve robotlar üretilmesi beklenmektedir. Güneş enerjisinin gücünü bir aracın hareketini sağlaması ile anlayabiliriz. Güneş enerjisinin ekonomik ve çevreci özelliği ile tanıtıldığı araçlar her yıl uluslararası yarışlarda dikkat çekmektedir. Bu araçlar güneş ışığını %20 verimli elektriğe çevirerek ihtiyacı olan enerjiyi karşılamaktadır. Su ısıtan güneş enerjisi sistemler ise ortalama %60 verimle ihtiyacını karşılamaktadır.

 

Güneş enerji panelleri kış aylarında da ihtiyacınız olanı karşılamaktadır. Çünkü paneller sıcaklıklara göre verim vermez. Direk olarak güneş ışınlarını üzerine çekerek ısıyı elde eder. Güneş panellerinde mevcut olan vakumlu tüpler sayesinde güneş ışınlarını her açıdan ve doğrudan alabilir. Bu sayede de günün her saati güneş ışınlarını panellere dık bir şekilde verir